BUGG 15-35 ÅR

Bugg – Sveriges populäraste pardans! Dansen kommer ursprungligen från Lindy Hop, då kallad Jitterbug, som kom till Sverige under 40-talet. Slanguttrycket för att gå ut och dansa blev ”att bugga” och över tid förblev socialdans till populärmusik sakta men säkert omdöpt till Bugg. Genom åren har Bugg gått igenom många förändringar i musikstil, förenklats något och blivit en allt mer folklig dans för svenskarna. Senare på dansbanor och i folkhus och folkparker landet över blev Bugg så invävd i svensk kultur att det i modern tid tveklöst är en del av landets traditioner. Modern Bugg, med besläktade danser som norsk Folkeswing eller den internationella Rockabilly Jive, dansas idag primärt till dansbandsmusik men även till populärmusik i passande tempon.

Info Kurs & nivå, Bugg (15-35 år):

GRUNDKURS

Om du aldrig provat dans förut är du välkommen att börja här. Man kan alltid ändra nivåklass om något är för lätt. Därför föreslår vi även att de som dansat andra stilar förut tar sin första kurstimme här. Om det däremot är tvärtom och har varit lite svårt så kan man gå om kursen för att jobba hårdare på basen av dansen. Fråga gärna kursledarna om råd om ni har frågor.

FORTSÄTTNING

Den naturliga fortsättningen för en nybörjare. Den här nivån ger dig tillfälle att öva på grunderna och smälta vad det innebär att dansa pardans. Fokuset går nu ifrån att lära sig grundstegen mot att istället behärska ett flyt runt golvet och med sin partner. Om kursen har varit väldigt utmanande uppmanas man att repetera kursen.

MEDEL

För dig som har dansat Bugg Fortsättningskurs (15-35 år) är nästa steg ”Bugg Medelkurs – Alla Åldrar”
En tidlös nivå för hobbydansaren. Du förväntas ha en trygghet gällande dansens grundfigurer en grundläggande förståelse för relationen mellan föra/följa. Den här kursen fokuserar på att utöka vokabuläret av rytmer, turer och rörelser såväl som att förbättra föra/följa. Vi berör även begrepp som improvisation och utökar musikalitet.

TÄVLINGSTRÄNING & PRIVATLEKTIONER
  • Om du har intresse av att börja tävlingsträna i förberedelse av tävling eller för nya utmaningar kan du anmäla dig här! (obligatorisk partner)
  • Om du är intresserad av privatlektioner så kan du skriva till oss eller kontakta kursledarna på plats.

KURSLEDARE:

member photo

Daniel Everborn

Kursledare

Daniel Everborn

FÖR ANMÄLAN:

KLICKA HÄR!