BOOGIE WOOGIE

Boogie Woogie är det europeiska namnet till en dans som runt om i världen går under många andra namn. Stilen baseras på 50-talets socialdans till tidsenlig musik som Rhythm & Blues, Rock’n’Roll eller Rockabilly. Grundstrukturen i dansen härstammar onekligen från den tidigare Lindy Hop, men då istället genomförd av en ny generation dansare till den nya musiktrend. Även dansen såg då förändrad ut, tillräckligt mycket för att man idag kallar det för en helt annan dans. Boogie Woogie har sin mest inflytelserika historia och stil från Los Angeles och den kaliforniska kusten. Likt Lindy Hop dog dansen ut under ett tag när musiken förändrades och partnerdans inte längre var lika populärt. Under 80-talets slut fick det en uppsving igen och idag är även Boogie Woogie i dess olika namn och former större än någonsin.

Info Kurs & nivå, Boogie Woogie:

GRUNDKURS

Om du aldrig provat dans förut är du välkommen att börja här. Man kan alltid ändra nivåklass om något är för lätt.
Därför föreslår vi även att de som dansat andra stilar förut börjar här.
Om det däremot har varit lite svårt så kan man gå om kursen för att finslipa basen av dansen.
Fråga gärna kursledarna om råd om ni har frågor.

 

FORTSÄTTNING

Fortsättningskursen är steget efter Grundkursen och ämnad för dig som har gått minst en hel Grundkurs eller flera Prova på-tillfällen. Du har koll på och känner dig bekväm med materialet från Grundkursnivån.
Den här kursen ger dig tillfälle att öva på och förbättra grunderna, introducerar musikalitet samt att bättre förstå socialdansens grundläggande element. Om kursen har varit väldigt utmanande uppmanas man att repetera kursen.

 

MEDEL

En tidlös nivå för hobbydansaren. Du förväntas ha en trygghet gällande dansens grundfigurer en grundläggande förståelse för relationen mellan föra/följa. Den här kursen fokuserar på att utöka vokabuläret av rytmer, turer och rörelser såväl som att förbättra föra/följa. Vi berör även begrepp som improvisation och utökar musikalitet.

AVANCERAD

Denna kursnivå är till för de dansare med förhållandevis lång erfarenhet av såväl socialdans som kurser i största allmämhet. Begrepp som swingrytmik och god och erfaren föra/följa-teknik får anses såväl vägledande som centrala. Kursen riktar sig till ambitiösa swingdansare och tempot kan vara högt på både musik och undervisning. I den här nivån blir konst en del av din dans.

UTVECKLING

”Utveckling” används i våra boogiekurser som ett samlingsnamn till samtliga nivåer över Fortsättningskursen.

 

TÄVLINGSTRÄNING & PRIVATLEKTIONER
  • Om du har intresse av att börja tävlingsträna i förberedelse av tävling eller för nya utmaningar kan du intresseanmäla här!
  • Om du är intresserad av privatlektioner så kan du skriva till oss eller kontakta kursledarna på plats.

KURSLEDARE:

member photo

Pontus Persson

Kursledare
member photo

Isabella Gregorio

Kursledare

Pontus Persson & Isabella Gregorio