Boogie Woogie

Boogie Woogie är det europeiska namnet till en dans som runt om i världen går under många andra namn. Stilen baseras på 50-talets socialdans till tidsenlig musik som Rhythm’n’Blues, Rock’n’Roll eller Rockabilly. Grundstrukturen i dansen härstammar onekligen från den tidigare Lindy Hop, men då både musiken och ofta personerna som dansade då var olika från Lindy Hop, så såg dansen även annorlunda ut. Boogie Woogie har sin mest inflytelserika historia och stil från Los Angeles och den kaliforniska kusten. Likt Lindy Hop dog dansen ut under ett tag när musiken förändrades och partnerdans inte längre var lika populärt. Under 80-talets slut fick det en uppsving igen och idag är även Boogie Woogie i dess olika namn och former större än någonsin.

 

Kurs & nivå info Boogie Woogie:

Grundkurs – Om du aldrig provat dans förut är du välkommen att börja här. Man kan alltid ändra nivåklass om något är för lätt. Därför föreslår vi även att de som dansat andra stilar förut tar sin första kurstimme här. Om det däremot är tvärtom och har varit lite svårt så kan man gå om kursen för att jobba hårdare på basen av dansen. Fråga gärna kursledarna om råd om ni har frågor.

Fortsättning – För dig som har testat på Boogie Woogie förut i antingen tävlingsform eller social form och/eller gått minst en grundkurs.

Medel – För dig som har dansat Boogie Woogie förut i antingen tävlingsform eller social form och/eller gått minst en fortsättningskurs.

 

Anmälan

Anmälan Kurser & Träning

 

Kursledare: Nils Andrén och Bianca Locatelli

Fler danskurser