Latin & Standard kallas ibland för Tiodans, ett samlingsnamn för tio danser som dansas tillsammans i tävlingsgrenar. De tio dansstilarna delas upp i två kategorier: Latindanserna; cha-cha-cha, rumba, samba, jive och pasodoble. Standard-danserna; modern vals, wienervals, quickstep, tango, slowfox. Även om begreppet Tiodans härstammar från tävlingsscenen så är samtliga dansers kulturella ursprung sociala danser. Under många år har dessa dansstilar gjorts populära, inte minst tack vare tv-programmet Let’s Dance, där de flesta framföranden cirkulerar kring dessa danser.

KURSER

Medlemskap
Ansök endast om medlemskap

KURSLEDARE

member photo

Ana Vasileva

Kursledare

Info Kurs & nivå, Latin & Standard:

GRUNDKURS
Om du aldrig provat dans förut är du välkommen att börja här. Man kan alltid ändra nivåklass om något är för lätt. Därför föreslår vi även att de som dansat andra stilar förut börjar här. Om det däremot har varit lite svårt så kan man gå om kursen för att finslipa basen av dansen. Fråga gärna kursledarna om råd om ni har frågor.

FORTSÄTTNING
Fortsättningskursen är steget efter Grundkursen och ämnad för dig som har gått minst en hel Grundkurs eller flera Prova på-tillfällen. Du har koll på och känner dig bekväm med materialet från Grundkursnivån. Den här kursen ger dig tillfälle att öva på och förbättra grunderna, introducerar musikalitet samt att bättre förstå socialdansens grundläggande element. Om kursen har varit väldigt utmanande uppmanas man att repetera kursen.

  TÄVLINGSTRÄNING & PRIVATLEKTIONER

  • Om du har intresse av att börja tävlingsträna i förberedelse av tävling eller för nya utmaningar kan du intresseanmäla här!
  • Om du är intresserad av privatlektioner så kan du skriva till oss eller kontakta kursledarna på plats.