Lindy Hop

Lindy Hop är en dans med amerikanskt ursprung som utvecklades i landet i symbios med 20-, 30- och 40-talets jazzmusik. Ofta nämnt som baserat i Harlem, New York City men hade även många andra metropoler över hela landet. Lindy Hop, improvisativ och rytmisk, startade som en social dans men visade snabbt förmågan som showdans likaså. I slutet på 30-talet och början av 40-talet blomstrade dansen i hela Amerika men också Europa och var tillsammans med stepp och charleston bland de allra största danserna inom underhållningsindustrin. Socialdansen växte likaså, men mot mitten på 50-talet när musiken och livsstilen förändrades så förändrades även dansen och underhållningsindustrin något och den dansen som tog form är den vi idag kallar Boogie Woogie. Under 80-talet togs facklan däremot upp igen utav entusiaster, som bland annat studerade gamla filmklipp och sökte upp några av de dansarna i dessa. Tack vare det så är Lindy Hop idag starkare än någonsin med en helt global scen, och dansens arv fortsätter att studeras, utvecklas och spridas vidar

Kurs- och nivåinfo Lindy Hop:

Grundkurs – Om du aldrig provat dans förut är du välkommen att börja här. Man kan alltid ändra nivåklass om något är för lätt. Därför föreslår vi även att de som dansat andra stilar förut börjar här. Om det däremot är tvärtom och har varit lite svårt så kan man gå om kursen för att jobba hårdare på basen av dansen. Fråga gärna kursledarna om råd om ni har frågor.

Fortsättning – För dig som har testat på Lindy Hop förut i antingen tävlingsform eller social form och/eller gått minst en grundkurs.

Medel – För dig som har dansat Lindy Hop förut i antingen tävlingsform eller social form och/eller gått minst en fortsättningskurs.

Avancerad – För dig som har dansat Lindy Hop förut i antingen tävlingsform eller social form samt gått minst en medel-kurs.

 

Anmälan

Anmälan Kurser & Träning

Kursledare: 
Pontus Persson & Isabella Gregorio